Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

Regnbuemateriell

Her kan du finne gudstjenestemateriell til de forskjellige ukene i fastetiden. Klikk deg inn på bildene for å se alt av materiellet.

Innledning

Innledning

Regnbuen viser vei inn i fastetiden, en tid for bønn og en for handling. Hver uke kan dere tenne ett nytt lys og synge et vers av fastesangen. Vi har samlet historiene og liturgiene som kan brukes sammen med plakaten med regnbuebønner. Kateket i Spjelkavik Jon Ivar Tønnesen har laget en versjon til hjemmebruk. Ved fastetidens slutt lyser hele regnbuen, et håpstegn og et tegn på at en ny begynnelse alltid er mulig.
18.12.2017
Rød uke - Fastetiden

Rød uke - Fastetiden

Den røde uke rommer både fastelavnssøndag og askeonsdag. Vi tenner det røde lyset og går fra fest til faste. I år har vi laget en ny barnefilm om fem år gamle Djedo, som du finner under engasjer barn i menigheten. Bruk gjerne filmen sammen med opplegget for karnevalsgudstjeneste.
15.12.2017
Oransje uke

Oransje uke

Vanessa Bilonda måtte flykte fra regjeringssoldatene hjemme i Kongo. Hun drømmer om å bli politiker slik at hun kan være med å påvirke framtiden for seg og sitt land. I den andre uken i fastetiden er stikkordet «FORANDRING» For å skape endring må vi gjøre noe med de grunnleggende årsakene til at mennesker lider. Det handler om å påvirke de som har makt til å ta gode beslutninger.
15.12.2017
Gul uke

Gul uke

Konfirmantene har lenge vært selve ryggraden i Fasteaksjonen. I år er målet å få flere voksne bøssebærere som går sammen med konfirmantene. Det skaper større trygghet for både givere og konfirmanter, bygger menighet på tvers av generasjoner og gir mer penger i bøssene.
16.12.2017
Grønn uke

Grønn uke

Innocent og familien flyktet fra Kongo i frykt for å miste livet. Nå jobber han for Kirkens Nødhjelp i flyktningleiren Kakanda. Den grønne uka har stikkordet HÅP - Alle som kan, må hjelpe, sier Innocent, og minner om at Jesus sa at det er han vi møter i dem som sulter og tørster. Innocent er en av mange håpsbærere.
16.12.2017
Blå uke

Blå uke

– Vann er livet. Vi trenger det til å drikke, lage mat og vaske klær, forteller Kany Kanyimenda. Hun bor i en flyktningleir i Angola. Sammen med seks søsken måtte hun flykte fra krigens råskap i Kongo. Da så hun hvor viktig det er med rent og trygt vann.
16.12.2017
Indigo uke

Indigo uke

Mila ble født i fangenskap i Irak. Til slutt klarte foreldrene å rømme fra IS, og Masin måtte bære kona si. Hun var helt utmattet etter fødselen. Dette er en historie som belyser Maria budskapsdag og som løfter fram sårbarheten, fortvilelsen, redselen og redningen for millioner av mennesker i vår verden.
16.12.2017
Fiolett uke

Fiolett uke

Da storflommen var over, lovet Gud at han skulle verne livet mot dødskreftene. For å gi Noah et synlig tegn på dette satte Gud regnbuen på himmelen. Regnbuen er et håpstegn, et tegn på at en ny begynnelse alltid er mulig. På palmesøndag går vi inn i den stille uke som har fargen fiolett.
16.12.2017
Last ned regnbuebønnen

Last ned regnbuebønnen

Her kan du laste ned regnbuenbønnen i PDF-format
08.02.2018
Bilder til Regnbueplakaten

Bilder til Regnbueplakaten

Her kan du laste ned bildene som blir brukt i regnbuebønnene.
15.01.2018