Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

Jakten på gullbilletten

Jakten på gullbilletten er et enkelt og morsomt konsept som gjør bøssebæring mer spennende. Målet er å inspirere flere bøssebærere til å delta på dugnaden og å gå hele roden.

Det er viktig at bøssebærerne får en positiv erfaring av å fullføre og lykkes når de går med bøsse. Undersøkelser viser at i gjennomsnitt får ca 30% av norske hustander besøk av bøssebærere fra Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. Jakten på gullbilletten er et enkelt og morsomt konsept som gjør bøssebæring mer spennende. Målet er å inspirere flere bøssebærere til å delta på dugnaden og gå hele roden. Erfaringer viser at den uhøytidelige konkurransen både motiverer bøssebærerne og fører til at flere får besøk.

Slik gjør du det:

- Klistre de to gullbillettene på to melkesjokolader og gi dem til to husstander innenfor menighetens innsamlingsområde. Disse to husene har ansvaret for å gi gullbillettene til bøssebærerne som kommer på deres dør, og må derfor være hjemme under innsamlingen.

- Informer alle bøssebærerne om gullbillettene som er lagt ut og hvor viktig det er å besøke alle hus i roden.

- Finner dere ikke begge billettene? Det er et tegn på at ikke alle husstander er besøkt og at man kanskje trenger å øke bøssebærerdekningen.

 

En morsom vri av jakten på gullbilletten

To nabomenigheter, Hareid og Ulstein i Møre og Romsdal, laget en ekstra konkurranse seg i mellom. Den menigheten som vant av de to, vant 5 kg godteri. Dette likte bøssebærerne veldig godt. For at det skulle være motiverende og spennende å gå for mange bøssebærere la disse menighetene ut ytterligere 10 premier, 12 premier til sammen; 2 sjokoladeplater med gullbillett, 8 sjokoladeplater uten gullbillett og 2 sponsede kinobilletter. Det er hyggelig og motiverende å plutselig få en ekstra belønning mens man går med bøsse. Derfor la de ut mange flere premier. I tillegg setter så mange premier en stopper for fare for at bøssebærerne varsler de andre via mobil når gullbillettene er funnet, og at resten av de unge bøssebærerne ikke gidder mer. Det kan være en utfordring at mange premier gjør det mer omfattende for menigheten å få lagt de ut i husstander på ulike roder. Menighetene må ha kontakt med mange flere i soknet. Dette burde lett la seg gjøre med å gi premiene til voksenkoret e.l. når de er på øvelse eller menighetsråd osv. Ingen av de nevnte premier går raskt ut på dato, så dette kan leveres ut god tid i forveien. Eneste forutsetning er at det er noen hjemme i husstanden under bøssebæringen.Skriv ut siden