Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

På jakt etter vann

Djedo er fem år, men han er storebror til hele tre søsken. Og han liker å hjelpe småsøsknene sine. Noe av det gøyeste Djedo vet er å bli med mamma og hente vann i brønnen.

Djedo og familien bor i et telt. Han bor ikke i telt fordi han vil, men fordi han måtte flykte fra en krig. Teltet til Djedo og familien står i en flyktningleir i et land som heter Angola. Men Djedo kommer fra nabolandet Kongo. Familien hans måtte flykte da en krig startet i Kongo. Da gikk de til fots i flere dager gjennom en kjempestor skog.

Lastebil med vann

Djedo vet ikke hvorfor det er krig i Kongo, men pappa forteller det er fordi det er flere som ikke liker det presidenten gjør. Og de mener de ikke blir hørt av politikerne. Så derfor har de startet en krig.

Djedo og familien klarte å komme seg unna krigen, og nå er de trygge i flyktningleiren der de altså bor i et telt. I flyktningleiren er det bygd en stor vanntank som hver dag blir fylt opp med vann. Det kommer en stor lastebil som er fylt med vann, og som fyller opp vanntanken. Tre ganger om dagen kan Djedo og alle de andre i flyktningleiren komme med vannkanna si og fylle den opp med rent vann.

Da Djedo og familien var på flukt i skogen hadde de ikke rent vann. Da var det mange som ble syke i magen. Djedo manglet også mat og gode klær. Det å være på flukt kan være skummelt og vanskelig. Derfor er det bra at han nå får bo i en flyktningleir hvor det både er vann, mat og et sted å kjøpe litt utstyr.

Superhelt

Selv om Djedo bare er fem år, så går han på skolen. Og det synes han er kjempegøy. Mange av de som er på flukt får ikke gå på skole, men det får Djedo. Og på skolen lærer han et språk som heter portugisisk. Det språket snakker de i Angola, der Djedo bor nå. I tillegg synger de på skolen, og det liker han godt.

Noe av det gøyeste Djedo vet er å spille fotball, gjerne med småsøsknene, også likar han å lekeslåss med lillebror. Og når de er ferdige med å leke, drikker de vannet som Djedo har hentet. Djedo er en superhelt som sørger for at både han og søsknene kan drikke rent vann.

Last ned filmen om DjedoSkriv ut siden