Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

Få oversikt over alle oppgavene

Det er mange oppgaver som må gjennomføres før aksjonsdagen. Opprett gjerne en aksjonsgruppe og deleger arbeidsoppgavene så tidlig som mulig.

Det er morsommere å arrangerere en aksjon om man er flere. Inviter personer fra menigheten som kan være med i en aksjongruppe. Inviter gjerne med konfirmantforeldre, trosopplærere, tidligere konfirmanter og andre fra menigheten. Tenk på hvilke ressurser personer i menigheter har som kunne vært nyttig å ha med i en aksjonsgruppe.

Verv bøssebærere
Begynn tidlig med å spørre folk om de vil være med å gå med bøsse. Få først en oversikt over konfirmantene. Dekker de antallet rodene eller bør vi ha flere? Noen steder trenger konfirmantene å bli kjørt på grunn av store avstander, da må dere skaffe nok personer til det i tillegg. Konfirmantforeldre er naturlig å spørre, men kanskje det er andre i menigheten som har mulighet til å bidra også? Voksne bøssebærere sammen med konfirmantene gir mer i bøssene, og gir økt sikkerhet. En fin anledning for ungdom og voksne til å gjøre noe sammen. Bruk gjerne den nye Jonnafilmen for å verve flere voksne.

Rodekart
Få oversikt over rodene og rodekart, og sørg for at de er oppdatert.

Bestill Materiell
Hvert år får menigheten din tilsendt en mappe i starten av januar, hvor årets materiell blir presentert. Mer materiell kan bestilles eller lastes ned: Sett deg inn hva du trenger av materiell her.

Forbered konfirmantundervisning og mobilisering av konfirmanter
Kirkens Nødhjelp har laget en engasjerende powerpoint-presentasjon med filmer og oppgaver til bruk i konfirmasjonsundervisningen. Presentasjonen svarer på vitktige spørsmål som hvorfor vi arrangerer fasteaksjonen, hvorfor mange ikke har tilgang til vann og hva vi i Norge kan bidra med. Foilene er klare med manus under til den som skal holde presentasjonen, så nå er det bare å laste den ned.

Sikre synlighet i nærområdet
God synlighet er med på å løfte Fasteaksjonen. Det er med på å forberede alle husstandene som skal få besøk av bøssebærerne på aksjonsdagen, slik at alle er forberedt på besøk den dagen og har tatt ut kontanter. 

Innrapportering
På aksjonsdagen skal dere innrapportere hvor mye dere har samlet inn. Dette skal dere gjøre på fasteaksjonen.no. Når dere har samlet inn pengene og skal overføre det til Kirkens Nødhjelp kan dere lese videre her

Sett konkrete mål

Vi anbefaler å sette noen mål for aksjonen. Eksempler på mål kan være:

  • Å slå sin egen innsamlingsrekord.
  • Å dekke alle roder.
  • Få bedre resultat per bøsse enn nabomenigheten.
  • Få med en ny gruppe mennesker til å gå med bøsse.

Tenk hvor gøy det er å klare målet. Vi heier på dere!Skriv ut siden