Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

Dagens giver: Gabrielle Leithaug

Handling foran ord

- Folk trenger en øyeåpner. Syria er ikke langt unna Norge, og vi må bidra til at mennesker kobles sammen. Folk i Norge må våkne og bidra til å hjelpe syriske sivile!

Artist Gabrielle Leithaug er Kirkens Nødhjelp-ambassadør. I februar var hun på sitt første feltbesøk. Turen gikk til Libanon for å møte syriske flyktninger, som stadig strømmer inn i det lille landet. Opplevelsen gjorde inntrykk, og Gabrielle mener vi alle må stille opp. Og at vi kan gjøre en forskjell. Krigen i Syria har enorme konsekvenser for så mange mennesker, og vi må bidra med det vi kan.

Må fortelle det videre

Tilbake i Norge ønsker Gabrielle å formidle hvordan situasjonen er, det hun har sett med egne øyne.

- Jeg føler det blir viktig å forklare noen ting for folk der hjemme. Når man ser flyktninger på TV, så setter man kanskje skylappene på. Man tenker at man har sett det før. Det blir så stort, det blir vanskelig å begripe det som egentlig skjer. Jeg har vært der selv, sier Gabrielle, og fortsetter:

- Frem til jeg reiste var det ofte sånn. Nå føler jeg at denne katastrofen nesten dysses ned – den er ingen nyhet lenger, ikke sant? Men så kommer man hit, og ser at det er så ekte, så reelt. Det går ikke an å lukke øynene for det lenger. Jeg var opptatt av å komme hit for å få disse inntrykkene – så kan jeg fortelle folk hvordan det faktisk er.

De skjebnene hun møter er noen få. Av nesten uendelig mange. Og de er overalt i Libanon. Gabrielle er allikevel opptatt av å formidle at det er håp. Sammen kan vi skape forandring.

Gabrielle støtter Kirkens Nødhjelps arbeid og hun engasjerer seg for andre. Fasteaksjonen 8. april er en fantastisk mulighet for deg til å bidra. Gå med bøsse og støtt aksjonen!