Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

Fasteaksjonen 2017

Ja, vi elsker dette vannet!
Vann gir liv, til planter, dyr og mennesker. Men vann kan også ta liv, om det er urent og forurenset. Det er derfor Kirkens Nødhjelp jobber hvert år, hver uke og hver dag for å gjøre rent vann tilgjengelig for flere. 
 
Du kan støtte Fasteaksjonen ved å sende SMS GAVE (200,-) eller vippse valgfritt beløp til 2426. Eller gi via vår nettside her. 
 
– Før drakk vi vann fra vannhullet, og jeg var ofte syk. Vi har lært på skolen at skittent vann gjør oss syke. Nå har vi fått en ny brønn, vannet er renere og vi er langt friskere enn før, forteller Richard Wilson som bor i landsbyen Ikonda i Tanzania. Les historiene til årets fasteaksjon her.
 
Han og resten av landsbyen fikk i fjor en ny brønn, og mange forteller det samme som Richard; at de raskt merket at helsen ble bedre. Barna fikk mer tid til å gå på skolen, og de voksne fikk mer overskudd til å skaffe inntekter. Et helt samfunn fungerer langt bedre når rent vann er tilgjengelig.
 
Dette vet også vi nordmenn når vi bare får tenkt oss om. Og dette vet verdens politikere. Derfor har FN satt opp rent vann til alle som et av sine nye bærekraftsmål.
 
Norge har forpliktet seg til å bidra til at disse målene blir nådd, og det er derfor Kirkens Nødhjelp i forbindelse med Fasteaksjonen etterlyser en plan fra regjeringen. Hvordan skal Norge sikre rent vann til alle i 2030? Les mer om den beslutningspåvirkende kampanjen her.
 
Gjennomslag for kampanjen! 
Torsdag 15. juni ba flertallet på Stortinget regjeringen om å legge en plan for bærekraftsmålene, nasjonalt og internasjonalt. 
 
Vi kan klare å gjøre mye på de 13 årene fram til 2030, men vi har også klart å gjøre mye på årene som ligger bak oss. Det er i år 50. gangen at menigheter over hele landet samler inn penger til Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon. Vi er så stolte og takknemlige for all hjelpen vi har fått, og håper på god støtte fra både menigheter og privatpersoner de neste 50 årene også. Se vår gratulasjonsfilm til menighetene her.
 
 I tillegg er 2017 året hvor vi skal markere at det er 500 år siden reformasjonen startet. Fasteaksjonen er reformasjonsmarkeringen sitt diakonale prosjekt, og sammen med kirker over hele landet skal vi løfte opp vannet som løsningen. For det er vannet som gir liv til planter, dyr og mennesker. 
 
Ja, vi elsker dette vannet.

Skriv ut siden