Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

Aktuelt

Vipps og MobilePay i Fasteaksjonen

I samarbeid med DNB har Kirkens Nødhjelp trykket opp små Vipps-klistrelapper, som vi håper at dere vil bruke på bøssene under årets aksjon.

Kirkens Nødhjelp har et sterkt ønske om at turen med bøsse skal være en hyggelig opplevelse for alle bøssebærerne. Dessverre er det slik at folk har mindre kontanter tilgjengelig enn tidligere, og det er kjedelig for både bøssebærer og giver om besøket i døra avsluttes med ordene "- jeg skulle gjerne gitt, men jeg har dessverre ikke kontanter".

Fasteaksjonen er Norges nest største dør-til-dør innsamling med ca. 40 000 bøssebærere. Fra hver eneste menighet i hver eneste kommune i landet får bøssebærerne ut og banker på dører i tjeneste for å gjøre verden litt mer rettferdig. Kirkens Nødhjelp har et sterkt ønske om at turen med bøsse skal være en hyggelig opplevelse for alle bøssebærerne. 

De siste to årene har det vært en liten revolusjon i mobilbetaling i Norge med introduksjon av tjenester som Vipps og MobilePay. Nå er det mer enn 2 millioner nordmenn som har tilgang til Vipps og en donasjon kan overføres med få tastetrykk. Både Vipps og MobilePay står som giveralternativer på årets SMS-lapp som bøssebærerne har med seg på roden sin. 

I samarbeid med DNB har Kirkens Nødhjelp trykket opp små klistrelapper, som vi håper at dere vil bruke på bøssene under årets aksjon. Det er flere grunner til at de små vipps-lappene er viktige; 

- Bøssebæreren får en påminnelse om at man kan Vippse en gave til 2426 dersom den som åpner døra ikke har kontanter.

Giveren ser Vipps-lappen tydelig når han/hun åpner døra for en av menighetens bøssebærere. Blir gaven gitt der og da med mobilen, kan vi takke umiddelbart med et smil og noen få ord. 

Hvert hus og hvert møte ansikt til ansikt er verdifullt, både for den som går med bøsse og den som får besøk. Dette møtet skal vi fortsatt holde fast på, selv om kontanter etter hvert erstattes av digitale pengegaver. 

Fest den grønne lappen på hjørnet av bøsseetiketten slik at den er godt synlig. Gjør dette på alle bøssene som deles ut på aksjonsdagen.

Bruk Vippslappene og bli med å løft årets fasteaksjon til tidenes innsamlingsresultat! Én ekstra vippsgave pr. rode er ikke en dråpe i havet, men det utgjør et hav av forskjell. 

Vi ønsker dere masse lykke til med årets fasteaksjon!